Продуктивність буряків цукрових залежно від системи удобрення та обробітку ґрунту - Чернелівська , О. О.; Сичук , Л. В.; Дзюбенко , І. М.; Наконечний , В. О. (Біоенергетика, 2021)
Вступ. У статті висвітлені результати досліджень продуктивності буряків цукрових залежно від системи удобрення та обробітку ґрунту. Висновки. Застосування обробітку ґрунту на глибину 20–22 см або мілкого дискового на глибину 10–12 см та системи удобрення посів — N60–180 P60–180 K60–180 + N17–51 + побічна продукція, забезпечує урожайність буряків цукрових 46,6–61,4 т/га за рівня цукристості коренеплодів 17,8–18,7%, забезпечуючи прибуток 8,8–11,6 тис. грн./га за рентабельності вирощування від 66 до 107%.