Вплив системи удобрення та сівозміни на енергетичну ефективність буряків цукрових в умовах Лісостепу України - Чередничок, А. І. (Біоенергетика, 2022)
Заводський вихід біоетанолу с заводу при вирощуванні цукрових буряків залежить як від системи удобрення, так і від сівозміни. На черноземах типови слабосолонцюватих у короткоротаційних сівозмінах на фоні застосування органо-мінеральної системи удобрення (N90P120K90 + 25 т/га гною) з використанням соломи післяжнивних культури – пшениці озимої вихід біоетанолу, залежно від типу сівозміни, коливається в межах 4,50-5,24 т/га, при енергоємності 112,57-130,93 ГДж/га відповідно.