Енергетична продуктивність буряків цукрових та баланс елементів живлення у грунті за біологізації вирощування - Іваніна, В. В.; Данюк, М. С. (Біоенергетика, 2022)
Встановлено, що буряки цукрові за вирощування в умовах нестійкого зволоження на чорноземі опідзоленому формують високу енергетичну продуктивність біомаси за застосовування альтернативних органо-мінеральних систем удобрення та потребують внесення підвищених доз азотних і калійних добрив для формування їх врівноваженого балансу в ґрунті. Максимальної енергетичної продуктивності гібриду Булава досягли за внесення азотних добрив весною в передпосівну культивацію в дозі 90 кг/га на фоні 5 т/га соломи + Філазоніт, 10 л/га + Р90К90 з осені під глибоку оранку: вихід енергії біоетанолу — 118 ГДж/га, біогазу — 54 ГДж/га, сумарний вихід енергії — 172 ГДж/га з перевищенням контролю без добрив — на 37, 16 та 53 ГДж/га, відповідно.