Вплив строків сівби на біоенергетичну продуктивність сорго зернового та соризу - Правдива, Л. А.; Гончарук, Г. С. (Біоенергетика, 2022)
Встановлено, що в зоні нестійкого зволоження на малопродуктивних землях сівбу насіння сорго зернового сорту Дніпровський 39 та соризу сорту Самаран 6 доцільно здійснювати у ІІ декаді травня, оскільки за цього терміну сівби отримано найвищу врожайність зерна 3,67 і 3,70 т/га та біомаси 33,7 та 37,83 т/га. Висока біоенергетична продуктивність культур спостерігається на цьому ж варіанті досліду. Досліджено, що найбільший вплив на врожайність у роки досліджень мали саме терміни сівби — 29,4% та ступінь впливу досліджуваних сортів — 19,8%, дещо меншим був ступінь впливу погодних умов — 16,2%.