Вплив біологічних препаратів на продуктивність буряків цукрових та вихід біопалива в умовах Західного Полісся України - Сичук , Л. В.; Черевко , Т. В.; Мисковець , К. В. (Біоенергетика, 2021)
Вступ. У статті подані результати досліджень з вивчення впливу біологічних препаратів на продуктивність буряків цукрових та вихід біопалива в умовах Західного Полісся України. Висновки. Застосування мінеральних добрив в дозі N150 P100 K150 + сидерат забезпечили найвищу урожайність коренеплодів буряків цукрових — 58,1 т/га. Вихід біопалива склав 4,7 т/га — біоетанолу та 13,6 м3\га — біогазу. Найвищу рентабельність вирощування цукрових буряків на біопаливо (116%) відмічено за внесення БТУ (універсальне) + гірчиця біла на сидерат.