Вплив доз добрив на біоенергетичну продуктивність сорго цукрового - Іваніна, В. В.; Сипко, А. О.; Стрілець, О. П.; Зацерковна, Н. С.; Сінчук, Г. А.; Іванова, О. Г.; Коритник, Р. М.; Копчук, К. М. (Біоенергетика, 2021)
Встановлено, що сорго цукрове за вирощування в умовах недостатнього зволоження на чорноземі типовому позитивно відгукується на внесення мінеральних добрив. Застосування добрив збільшило накопичення цукрів у стеблах рослин у фазі воскової стиглості – на 0,5-2,3%, врожайність біомаси – на 3,0-18,1 т/га, вихід біоетанолу – на 0,2-1,1 т/га, твердого палива – на 1,2-6,8 т/га, сумарний вихід енергії – 24-135 ГДж/га. Максимальної біоенегетичної продуктивності сорго цукрового досягали за вирощування гібрида Нектарний та внесення N120P120K120: вихід біоетанолу – 3,7 т/га, твердого палива – 22,2 т/га, сумарний вихід енергії – 446 ГДж/га з перевищенням контролю без добрив – на 1,1 т/га, 6,8 т/га та 135 ГДж/га, відповідно.